English to Javanese Computer Words | Kosa Kata Komputer

Computers are a very important device at the present time, so the interest in it is increasing day by day all over the world. Almost everyone in this world feels comfortable in their own language or mother tongue. Keeping in mind this interest of the people, we have translated almost all the words related to computer in your mother tongue with simple meanings. so that it is easy for the Javanese speaking people to understand. Here on this page the most important computer related words are presented in English to Javanese language.

Computer Words Meaning in Javanese Language
Interface Antarmuka minangka wates sing dienggo bareng karo loro utawa luwih komponen komponen ijol-ijolan sistem komputer.
Malware Malware minangka program komputer sing dirancang kanggo nyusup lan ngrusak komputer tanpa idin saka pangguna
Blogger Blogger yaiku wong sing nulis konten ing weblog.
Caps Lock Caps Lock minangka tombol ing keyboard komputer sing nyebabake kabeh huruf basis Latin lan Cyrillic digawe ing huruf kapital.
Utility Program cilik sing nyedhiyakake tambahan kanggo kapabilitas sing diwenehake dening sistem operasi
Gigabyte Satuan informasi sing padha karo 1000 megabyte
Hacking Perangkat lunak minangka istilah sing bisa digunakake kanggo macem-macem jinis komputer kanggo ngrusak keamanan sistem komputer liyane kanggo nyolong data.
Byte Siri 8 bit binar sing kanthi otomatis nggambarake karakter tunggal menyang komputer.
Ebook eBook cendhak "buku elektronik." Iki minangka publikasi digital sing bisa diwaca ing komputer, e-reader, utawa piranti elektronik liyane.
Double Click Klik kaping pindho yaiku tumindak kanggo menet tombol mouse komputer kaping pindho kanthi cepet tanpa tikus.
Wi-Fi Wi-Fi tegese sampeyan bisa ngakses utawa nyambung menyang jaringan nggunakake gelombang radio, tanpa kudu nggunakake kabel.
Root root nuduhake direktori level paling dhuwur saka sistem file.
Version Nomer versi minangka urutan nomer unik sing ngenali negara pangembangan komputer
External Storage Piranti panyimpenan data sing dudu memori utama komputer
Filename Extension Ekstensi filename minangka pengenal sing ditemtokake minangka ahiran kanggo jeneng file komputer.
TFT Jinis layar kanthi kualitas tinggi kanggo komputer notebook
MP3 Format file kompres sing populer kanggo download musik digital.
Icon Ing komputasi, lambang minangka pikogram utawa ideogram sing ditampilake ing layar komputer supaya bisa mbantu pangguna navigasi sistem komputer.
World Wide Web Web minangka sistem saling kaca web umum sing bisa diakses liwat Internet.
Log In Nuduhake proses ngakses sistem komputer utawa situs web sing aman.
Word Processor Aplikasi sing nyedhiyakake pangguna kanggo piranti sing dibutuhake kanggo nulis lan ngowahi lan ngowahi format lan ngirim menyang printer
Macintosh Macintosh minangka garis komputer desktop lan laptop sing dikembangake dening Apple.
Program Urutan pandhuan sing bisa ditindakake komputer
Byte Urutan data sing diproses minangka unit informasi
Touchscreen Tampilan sing uga dianggo minangka piranti input sing bisa digunakake karo piranti utawa driji pen khusus.
Pixel Komponen gambar sing paling cilik diskret ing layar
Debug Rujuk kanggo nemokake lan mbenerake kasalahan ing kode program komputer
Platform Kombinasi komputer lan sistem operasi
Java Basa Jawa minangka program pemrograman kanthi tingkat tinggi sing dikembangake dening Sun Microsystems.
Information Technology Sinau utawa nggunakake sistem (komputer lan telekomunikasi) kanggo nyimpen, njupuk, lan ngirim informasi.
Integer Integer yaiku data saka jinis data integral, jinis data sing nuduhake sawetara integer matematika
Social Network Kaca web kayata Facebook utawa Twitter ing ngendi sampeyan bisa nyambung karo kanca lan nuduhake informasi.
Notebook Computer Komputer pribadi sing entheng
Capacity Jumlah informasi sing bisa disimpen ing disk drive
Kernel Kernel minangka program komputer ing inti sistem operasi komputer kanthi kontrol lengkap babagan kabeh sistem kasebut.
Output Data sing digawe dening komputer diarani output.
Search Engine Program komputer sing njupuk dokumen utawa file utawa data saka database
Subsystem Sistem sing kalebu bagéan saka sawetara sistem sing luwih gedhe
Table Susunan data ing larik lan kolom, utawa bisa uga ana ing struktur sing luwih kompleks.
Ip Address Label angka sing diwenehake menyang saben piranti sing nyambung menyang jaringan komputer sing nggunakake Protokol Internet kanggo komunikasi.
Client Sembarang komputer sing digandhengake menyang jaringan komputer
Array Tampilan utawa macem-macem jinis barang tartamtu
Inbox Kothak mlebu minangka panyimpenan ing aplikasi e-mail sing nampa pesen sing mlebu.
Input Device Piranti input minangka potongan peralatan sing digunakake kanggo nyedhiyakake data lan sinyal kontrol menyang sistem pangolahan informasi
Window Jendhela minangka unsur kontrol grafis.
Cookie Garis teks singkat situs web ing hard drive komputer nalika sampeyan ngakses situs web
ISP Perusahaan sing nyedhiyakake akses menyang individu lan perusahaan liyane menyang Internet
Privacy Rights Hak dilindhungi saka pencerobohan sing ora dikarepake utawa ora dikarepake.
Spyware Piranti lunak komputer sing entuk informasi saka komputer pangguna tanpa idin saka pangguna
Virus Program cilik lan ora sah sing bisa ngrusak komputer
Cursor Cursor minangka indikasi sing digunakake kanggo nuduhake posisi saiki kanggo interaksi pangguna ing monitor komputer
Memory Piranti panyimpenan elektronik
Server Komputer sing nyedhiyakake stasiun klien kanthi akses menyang file lan printer minangka sumber daya menyang jaringan komputer
Home Row Baris ngarep nuduhake baris tombol ing keyboard ing endi driji ngaso nalika salah ngetik
Disk A disk minangka platter hard utawa floppy, flat, lan magnet sing bisa entuk informasi sing diwaca banjur ditulis
Microphone Bagean komputer sing sampeyan ucapake nalika sampeyan pengin ngrekam utawa ngobrol karo kanca.
Memory Memori kanggo nyimpen informasi sementara nalika komputer digunakake.
Switch On Ngaktifake komputer yen sampeyan pengin nggunakake.
Software Programma & informasi operasi liyane sing digunakake dening komputer
Program Piranti lunak sing bisa ditindakake kanthi nggunakake komputer.
User Wong sing nggunakake layanan komputer utawa jaringan
Megabyte Kira-kira 1.000.000 bait.
Laptop Komputer sing portebel & cocog kanggo digunakake nalika lelungan.
FAQ Dhaptar jawaban kanggo pitakon umum babagan produk utawa layanan tartamtu
Surf Kanggo nggoleki informasi ing Internet
Blog Jurnal online ing ngendi wong ngirim pengalaman
Printer Piranti output sing ngasilake salinan hard kertas saka komputer
Text Editor Jinis program komputer sing ngowahi teks kosong.
User Interface Antarmuka pangguna (UI) yaiku papan ing ngendi sesambungan karo wong lan mesin.
Clip Board Iku buffer sing sawetara sistem operasi nyedhiyakake panyimpenan jangka pendek lan transfer ing antarane lan program aplikasi
Logic Aspek desain komputer babagan operasi dhasar lan struktur sing kabeh sistem komputer dibangun.
Network Sistem komponen elektronik utawa sambungan
Real-Time Komputer sing bisa ngolah data utawa informasi meh langsung
Workstation Komputer khusus sing dirancang kanggo aplikasi teknis utawa ilmiah.
Trojan Horse Jinis kode jahat utawa piranti lunak sing katon sah nanging bisa ngontrol komputer
Option Digunakake kanggo nggawe karakter khusus lan minangka modifikasi kanggo kode komando liyane
Toolbar Unsur kontrol grafis ing tombol, layar, menu, utawa unsur input utawa output liyane diselehake.
Snapshot Negara sistem ing titik tartamtu ing wektu.
Anti Virus Software Program sing bisa nemokake lan mbusak virus saka komputer
Zoom In And Zoom Out Kanggo fokus lensa zoom supaya entuk gambar sing luwih cilik, utawa tampilan sing luwih adoh
Simulation Makili jagad nyata kanthi program komputer
Captcha CAPTCHA minangka jinis uji coba - respon respons sing digunakake ing komputasi kanggo nemtokake manawa pangguna iku manungsa.
Login Nuduhake proses ngakses sistem komputer utawa situs web sing aman.
Restore Fitur ing Microsoft Windows sing ngidini pangguna ngowahi negara komputer
Supercomputer Komputer sing nindakake ing utawa cedhak tarif operasional paling dhuwur kanggo komputer
Keyword Ing pamrograman, tembung kunci minangka tembung sing diwenehake dening program amarga tembung kasebut nduweni makna khusus.
Alignment Nyetel bagean-bagean barang sing ana gandhengane
Charger Piranti sing dipasang menyang outlet AC lan menehi voltase DC menyang baterei sing bisa diisi ulang.
Palmtop Komputer sing isih cukup cilik lungguh ing lontar tangan
Flowchart Aliran alur yaiku diagram sing nggambarake sawijining proses utawa operasi
PDA Singkatan "asisten digital pribadi"
Scanner Peralatan kanggo ngowahi dokumen kertas menyang dokumen elektronik sing bisa digunakake dening komputer
Podcast File audio digital kasedhiya ing Internet kanggo diundhuh menyang komputer utawa piranti seluler
Compress Kompresi minangka metode sing digunakake komputer kanggo nggawe file luwih cilik kanthi nyuda jumlah bit
Touch Layar tutul yaiku layar tampilan komputer sing uga piranti input
Iteration Iteration minangka repetasi fungsi utawa proses ing program komputer.
Delete Busak yaiku terminologi komputer kanggo mbusak utawa mbusak
Folder Sawijining bagean disk komputer ing komputer sampeyan bisa nginstal file
Shareware Piranti lunak sing kasedhiya gratis lan asring disebar sacara ora resmi kanggo evaluasi,
Cd Rom A disk kanggo nyimpen informasi komputer.
Firewall Sistem keamanan nyegah akses menyang komputer utawa jaringan
Save Kanggo nyalin dokumen, cathetan utawa gambar sing digarap menyang panyimpenan
Virtual Memory Nuduhake hardware sing digunakake komputer kanggo mbukak sistem operasi lan mbukak program.
Serial Port Soket ing mburi PC kanggo nyambungake periferal
Spam Email "sampah" sing ora dikarepake utawa ora ana kiriman utawa kiriman sing ora relevan menyang majalah utawa blog.
Notebook Komputer notebook, komputer laptop, komputer lempitan, portebel.
Finder Finder yaiku antarmuka desktop komputer Macintosh
Spreadsheet Dokumen sing nyimpen data ing kothak larik horisontal lan kolom vertikal.
Joystick Alat musik minangka piranti kontrol kursor sing digunakake ing game komputer lan teknologi pitulung
Dashboard Dashboard minangka jinis antarmuka pangguna sing nyedhiyakake informasi kanggo pangguna
Firmware Ing komputasi, perangkat lunak minangka kelas piranti lunak komputer khusus sing nyedhiyakake kendali tingkat rendah kanggo piranti spesifik piranti.
Usb Flash Drive Piranti cilik lan eksternal kanggo nyimpen data, nyambung liwat soket USB.
Emoticon Ekspresi rai sing diwakili dening urutan karakter
Decompress Decompress nuduhake mbuwang file komprèsi bali menyang wujud asliné
Hacker Peretas yaiku individu sing nggunakake komputer, jaringan utawa katrampilan liyane kanggo ngatasi masalah teknis
Kilobyte Kira-kira 1.000 bait.
Bandwidth Gawan frekuensi ing band sing diwenehake, utamane sing digunakake kanggo ngirim sinyal.
Menu Bar Strip horisontal sing ngemot dhaptar menu sing kasedhiya kanggo program tartamtu.
Bulletin Board System Sistem papan buletin utawa BBS yaiku piranti lunak sing mbukak server komputer sing ngidini pangguna nyambung menyang sistem nggunakake program terminal.
Scroll Bar Bar vertikal utawa horisontal sing umum ana ing sisih tengen utawa sisih ngisor jendela sing ngidini sampeyan mindhah area tampilan jendela.
Programmer Wong sing nulis program komputer.
Virtual Ing komputerisasi, virtual minangka versi digital kanthi digital.
Boot Ing komputasi, booting minangka proses miwiti komputer
Mouse Muter komputer minangka piranti sing ditunjuk tangan sing ndeteksi gerakan loro-dimensi relatif saka sawijining permukaan
Reboot Ing komputasi, rebooting minangka proses sing wis digunakake sistem komputer maneh.
Mirror Pangilon minangka server sing nyedhiyakake salinan data sing tepat saka server liyane.
Plug-In Piranti lunak komputer sing nambah fungsi anyar kanggo program inang tanpa ngowahi program host dhewe
Feedback Proses output sistem bali menyang input
Node Node minangka unit dhasar struktur data, kayata dhaptar sing gegandhengan utawa struktur data wit
Boolean A variabel binar sing bisa duwe salah siji saka rong nilai, 0 (palsu) utawa 1 (bener).
Import Transfer data menyang database utawa dokumen
Keyboard Papan sing digawe saka kunci sing, karo mouse, minangka piranti input utama kanggo komputer.
Plagiarism Plagiarism minangka tumindak nyalin pakaryan wong liya lan nerbitake minangka karya sampeyan dhewe.
Bug A (cilik) cacat utawa salah ing program
App Aplikasi minangka jinis piranti lunak sing ngidini sampeyan nindakake tugas tartamtu
Smartphone Telpon ponsel kanthi fungsi sing luwih maju ngluwihi mung nelpon telpon lan ngirim pesen teks (SMS).
Cd-Rom CD-ROM tegese kanggo memori Mung Compact Disc Read. Fungsi minangka disk kompak sing nyimpen data komputer.
Personal Computer Komputer digital cilik adhedhasar mikropemproses lan dirancang kanggo digunakake siji wong sekaligus
Webcam Kamera digital sing dirancang kanggo njupuk foto digital lan ngirim ing internet
Router Kothak sing ngidini komputer nyambung menyang Internet.
Scroll Up And Down Kanggo mindhah munggah lan mudhun kaca, kaya nalika ndeleng kaca web.
Wires And Cables Piece logam tipis dawa sing nyambung macem-macem bagean komputer.
Command Ing komputasi, printah minangka arahan kanggo program komputer kanggo nindakake tugas tartamtu.
Download Ngundhuh yaiku proses njupuk kaca web, gambar lan file saka server web.
Bluetooth Teknologi nirkabel sing bisa komunikasi ing antarane piranti komputer.
Copy Tumindak nggawe duplikat teks, data, file, utawa disk, ngasilake loro utawa luwih file utawa segmen data sing padha
Speakers Bagean komputer sing ngontrol volume.
Graphical User Interface Antarmuka pangguna adhedhasar grafis tinimbang teks
Path Bentuk umum jeneng file utawa direktori, nemtokake lokasi sing unik ing sistem file.
Home Page Kaca pambukaan situs web
Fios Tt nggambarake panggunaan kabel optik serat kanggo ngirim data liwat pulsa cahya.
Post Kanggo nyelehake gambar utawa komentar ing blog utawa jaringan sosial.
Protocol A pesawat utawa prosedur kanggo ngirim data ing antarane piranti elektronik
Offline Yen komputer utawa piranti liyane ora diaktifake utawa disambungake menyang piranti liyane, mula banjur diarani "offline
Keyboard Keyboard komputer minangka piranti input sing digunakake kanggo ngetik karakter lan fungsi menyang sistem komputer kanthi mencet tombol, utawa tombol.
Online Nyambung utawa siap ngirim utawa nampa data nganggo jaringan komputer
PC PC minangka inisialisme kanggo "komputer pribadi". IBM Personal Computer nggabungaké sebutan ing jeneng modhél.
Link Pandhuan sing nyambungake salah sawijining bagean saka program liyane
Baud Tingkat transmisi data kanggo modem
Code Susunan simbolis data ing program komputer
Typeface A pesawat saka karakter sing padha
Font Fon yaiku kombinasi jinis lan kualitas liyane, kayata ukuran, pitch, lan jarak
Wiki Wiki minangka situs Web sing ngidini pangguna nambah lan nganyari konten ing situs kasebut nggunakake browser Web dhewe.
Applications Program piranti lunak sing mbukak ing komputer
Computer Piranti elektronik kanggo nyimpen lan ngolah data
Netbook Komputer laptop utawa komputer gaya cilik sing dirancang khusus kanggo surfing web.
GUI Iki nuduhake grafis ing layar sing ngidini pangguna klik, seret lan selehake nganggo mouse
Data Ditemtokake minangka fakta utawa tokoh, utawa informasi sing disimpen utawa digunakake dening komputer.
Piracy Piracy lunak ditetepake minangka piranti lunak nyalin sing ilegal, sing nglanggar hak cipta.
Paste Printah sing ngidini sampeyan nglebokake data saka clipboard menyang aplikasi
Mainframe Mainframe minangka komputer sing kuat digunakake kanggo proyek pamrosesan informasi gedhe.
JPG Jinis file kanggo gambar lan cara kanggo ngompres gambar.
Queue Dhaptar proyek sing ngenteni diproses
Freeware Piranti sing diwenehake tanpa biaya
Document Dokumen komputer yaiku file sing digawe dening aplikasi piranti lunak
Social Networking Nggunakake internet kanggo nggawe komunitas virtual kanthi nuduhake pesen, komentar, lan informasi liyane.
Function Fungsi yaiku blok kode sing bisa digunakake, bisa dienggo maneh sing digunakake kanggo nindakake tumindak sing gegandhengan karo.
Wi Fi Sistem kanggo komunikasi tanpa kabel ing jaringan
Hypertext Hiperteks yaiku teks sing ditampilake ing komputer utawa piranti liyane kanthi referensi menyang teks liyane sing bisa ngakses manawa maca.
Plug In Piranti lunak komputer sing nambah fungsi anyar kanggo program inang tanpa ngowahi program host dhewe.
Password Tembung sandhi yaiku tali karakter sing digunakake kanggo otentikasi pangguna ing sistem komputer.
Flash Drive Flash Drive minangka jinis drive USB portebel sing nyimpen lan mindhah data.
NET NET minangka strategi layanan web Microsoft kanggo nyambungake informasi, wong, sistem, lan piranti liwat piranti lunak.
Security Perlindhungan sistem komputer lan informasi saka gawe piala, nyolong, lan panggunaan sing ora sah
Export Transfer metu database utawa dokumen
Buffer Bagean RAM sing digunakake kanggo panyimpenan data sementara
Junk Mail Email Junk yaiku email elektronik komersial sing ora njaluk
URL Jeneng domain minangka bagean saka URL, yaiku (Penjajaran Sumber Seragam.)
Mouse Muter komputer minangka piranti sing ditunjuk tangan sing ndeteksi gerakan loro-dimensi relatif saka sawijining permukaan.
Run Out Of Space Tegese program program, utawa sistem operasi ora bisa disimpen maneh.
Output Device Piranti output yaiku piranti keras sing digunakake kanggo ngirim data saka komputer menyang piranti utawa pangguna liyane.
Cloud Computing Kasedhiya sumber daya sistem komputer, utamane daya data lan daya komputasi, tanpa manajemen langsung pangguna.
Browser Jelajah web minangka aplikasi piranti lunak kanggo ngakses informasi ing World Wide Web.
Binary Kode binar nggambarake teks, pandhuan prosesor komputer, utawa data liyane sing nggunakake sistem simbol loro.
File A pesawat saka cathetan sing gegandhengan tetep
Screenshot Potret layar minangka gambar desktop komputer sing bisa disimpen minangka file grafis.
Qwerty Keyboard Keyboard typewriter standar
DVD DVD minangka jinis media optik sing digunakake kanggo nyimpen data digital.
Windows Koleksi program sing dikenal minangka sistem operasi (OS) sing ngontrol PC (komputer pribadi)
Log Out Metu saka komputer
GPS GPS minangka sistem navigasi radio sing ngidini pangguna ing darat, segara, lan udhara udara kanggo nemtokake lokasi sing tepat.
XML Digunakake kanggo nggambarake data.
Hyperlink Link saka file hiperteks menyang lokasi utawa file liyane
Directory Dhaptar file ing komputer sing disimpen ing memori
Runtime Nalika program mlaku utawa bisa dieksekusi
Graphics Grafis minangka gambar utawa visual saka obyek
Web Host Host web, utawa panyedhiya layanan web web, yaiku bisnis sing nyedhiyakake teknologi lan layanan sing dibutuhake kanggo situs web utawa kaca web sing bisa dideleng ing Internet.
Bit Sithik arupa informasi paling cilik sing digunakake komputer.
Phishing Phishing minangka serangan cyber sing nggunakake email sing disamarake minangka senjata.
Wireless Digunakake kanggo nggambarake jaringan komputer ing endi wae ora ana sambungan kabel fisik antarane pangirim lan panrima
Motherboard Motherboard dadi platform tunggal kanggo nyambungake kabeh bagean ing komputer
Application Program utawa piranti lunak sing ngemot dhewe
Cache Memori RAM sing disisihake minangka panyimpenan buffer khusus
Enter Tombol ketik yaiku tombol keyboard sing dipencet kanggo menehi sinyal menyang komputer kanggo masukan baris data utawa printah sing lagi wae ketik.
Webmaster Webmaster minangka wong sing kudu njaga situs Web.
Data Data komputer yaiku informasi sing diproses utawa disimpen dening komputer.
Desktop Antarmuka pangguna utama komputer sing pangguna bisa ngakses program, file lan folder.
Unix Sistem operasi komputer multi-tasking sing kuat, OS (pangguna).
RAM (RAM) minangka memori utama sing digunakake nalika PC mlaku, sauntara.
Web Page Kaca ing Internet sing nuduhake informasi.
Cache Koleksi item saka jinis sing padha sing disimpen ing didhelikake
Tablet Teknologi cilik lan portabel sing ngidini sampeyan nindakake perkara dhasar.
Bit Unit pangukuran informasi
File Rekaman komputer tartamtu. Bisa ngemot data kayata teks utawa program
Domain Jeneng domain digunakake ing URL kanggo ngenali kaca Web tartamtu.
Drag Yen sampeyan pengin mindhahake saka siji bagean ing layar liyane, sampeyan kudu nyeret.
Lurking Istilah sing digunakake kanggo nggambarake individu sing maca pesen online ing forum diskusi
Spreadsheet Semalat yaiku aplikasi komputer kanggo nganalisa organisasi lan panyimpenan data kanthi bentuk tabular.
Peripheral Perangkat elektronik sing nyambung karo kabel menyang komputer
Website Komputer sing nyambung menyang internet sing njaga seri kaca web ing World Wide Web
Trash Panyimpen sementara kanggo file sing wis dibusak ing manager file dening pangguna
Peripheral Peripheral komputer yaiku piranti eksternal sing nyedhiyakake input lan output kanggo komputer.
Hardware Hardware komputer minangka bagean fisik komputer, kayata kasus, monitor, mouse etc.
Cyberspace Jaringan jaringan komputer ing saindenging jagad
Streaming Streaming yaiku ngrungokake musik utawa nonton video ing 'wektu nyata', tinimbang ndownload file menyang komputer lan nonton mengko.
Desktop Wilayah layar ing antarmuka pangguna grafis sing katon lan lambang windows
Computer Piranti elektronik sing bisa diprogram kanggo nyimpen lan ngolah data.
Virus Virus komputer minangka jinis program komputer sing, yen dileksanakake, ngganti dhewe kanthi ngowahi program komputer liyane lan nglebokake kode dhewe.
Hard Drive Hard disk drive (HDD) minangka piranti panyimpen data elektro-mekanik sing nggunakake panyimpenan magnetik kanggo nyimpen lan njupuk data digital.
Megabyte A unit informasi padha karo 1000 kilobyte
Bus A bus minangka subsistem sing digunakake kanggo nyambung komponen komputer lan mindhah data ing antarane
USB Iki nuduhake jinis komputer komputer sing paling umum sing digunakake kanggo nyambungake piranti peripheral menyang komputer.
Storage Panyimpen minangka proses sing disimpen ing data digital ing piranti panyimpenan data kanthi nggunakake teknologi komputasi.
Click Sawijining klik minangka tumindak menet tombol mouse komputer kanthi tanpa tikus.
Dynamic Ing terminologi komputer, dinamis biasane tegese tumindak lan / utawa owah-owahan, nanging statis tegese tetep.
Screen Bagean komputer sing ditampilake teks lan gambar.
Gigabyte Kira-kira 1.000.000.000 bait.
Programming Language Basa sing dirancang kanggo komputer program
Dot Matrix Matrik dot yaiku matriks 2D dot sing bisa makili gambar, simbol, utawa karakter
Graphics Card Peralatan ing komputer sing nggawe gambar ing layar
Bookmark Tetenger minangka trabasan sing disimpen sing ngarahake browser menyang kaca web tartamtu
Operating System Piranti lunak sing komunikasi karo piranti lunak lan ngidini program liyane bisa mbukak.
Web Sistem server Internet sing ndhukung dokumen format khusus.
Syntax Nuduhake ejaan lan tata bahasa ing basa program
Comment On Kanggo nulis balesan babagan sing sampeyan weruh ing blog utawa jaringan sosial.
CPU Minangka bagéan utama komputer sing ngontrol kabeh bagean liyane
Tag Tembung umum kanggo deskriptor unsur basa
Email Pesen sing dikirim saka siji komputer menyang liyane.
Parallel Port Soket ing mburi komputer kanggo nyambungake peralatan eksternal
Browser Sawijining browser minangka program kaya Firefox utawa Internet Explorer ..
Bug Salah sawijining bug nuduhake kesalahan ing program komputer utawa sistem hardware.
Application Minangka pangertèn sing dhasar, saben program sing sampeyan gunakake ing komputer minangka piranti lunak aplikasi.
Laser Printer Pencet laser yaiku printer sing nggunakake balok utawa lampu fokus kanggo mindhah teks lan gambar menyang kertas.
Clip Art Art clip minangka koleksi gambar utawa gambar sing bisa diimpor menyang dokumen utawa program liyane.
Pixel Iki nuduhake titik cilik sing arupi gambar ing layar komputer.
Flash Memory Jinis memori komputer sing bisa dicopot lan diprogram kanthi otomatis.
Intranet Intranet minangka jaringan komputer sing nuduhake informasi.
Linux Sistem operasi sumber terbuka sing nguwasani jagad saka komputer pribadi menyang server menyang piranti seluler lan luwih.
Qwerty Desain keyboard kanggo huruf Latin script
Digitize Format sing bisa diwaca utawa diproses dening komputer
Ipad Komputer tablet sing digawe Apple.
DOC Ekstensi file kanggo Dokumen Microsoft Word.
Broadband Iki nuduhake transmisi data kanthi kecepatan kanthi dhuwur, lan siji kabel bisa nggawa akeh data sekaligus.
DNS DNS (Layanan Jeneng Domain) tumindak kaya buku teks kanggo alamat Internet.
Encryption Kagiyatan ngowahi data utawa informasi dadi kode
Type Kanggo ngetik informasi liwat keyboard.
Monitor Piranti sing njupuk sinyal lan nampilake
Symbol Tandha kasepakatan kanthi makna konvensional
KB, MB, GB Kilobyte, megabytes, gigabytes. Umume Digunakake kanggo ngukur memori lan panyimpenan komputer.
Exabyte Exabyte minangka pirang-pirang unit bait kanggo informasi digital.
Field Kumpulan karakter sing kalebu unit informasi
Backup Salinan file utawa direktori ing piranti panyimpenan kapisah
Dot Dot yaiku piksel tunggal ing tampilan matriks
Computer Program Program komputer minangka koleksi pandhuan sing bisa ditindakake komputer kanggo nindakake tugas tartamtu
Configure Gawe munggah kanggo tujuan tartamtu
Icon Gambar utawa gambar cilik ing layar komputer sing minangka simbol kanggo folder, program lsp
Cell Sembarang pethi cilik
Mac (Macintosh) Nuduhake sistem operasi tartamtu ing baris komputer sing dikembangake dening Apple Corporation.
Shift Key Kunci pengubah ing keyboard, digunakake kanggo ngetik huruf kapital lan karakter "ndhuwur" liyane.
Justify Cukup kanthi teges nyelarasake teks ing antarane sisih kiwa lan sisih tengen.
ROM Memori sing ora bisa diganti dening program utawa pangguna
Media Nuduhake macem-macem jinis pilihan panyimpenan data.
Algorithm Algoritma minangka set pandhuan sing dirancang kanggo nindakake tugas tartamtu.
DOS DOS (Sistem Operasi Disk) minangka sistem operasi printah teks sing gampang
Worm Jinis piranti lunak sing nyebar salinan dhewe saka komputer menyang komputer
Smart Phone Smartphone yaiku ponsel sing kalebu fungsional sing luwih maju ngluwihi nelpon telpon lan ngirim pesen teks.
Widget Unsur antarmuka pangguna grafis (GUI) sing nampilake informasi utawa menehi cara tartamtu
Modem Modem minangka piranti hardware sing ngowahi data dadi format sing cocog kanggo medium transmisi
Floppy Drive Piranti sing digunakake kanggo mbukak disk floppy
PDF PDF minangka "format dokumen portabel". Intine, format digunakake nalika sampeyan kudu nyimpen file sing ora bisa diowahi
FAQ Dhaptar pitakon sing asring ditakokake (babagan topik sing diwenehake) bebarengan karo wangsulan
Portal Rujuk situs Web utawa layanan sing nawakake akeh sumber lan layanan sing akeh
Multimedia Sistem komputer sing bisa nggawe, ngimpor, nggabungake, nyimpen, njupuk, ngowahi, lan mbusak
Compile Penyusun yaiku program komputer sing nerjemahake kode komputer sing ditulis ing siji program pemrograman menyang basa liyane
Webinar Seminar sing ditindakake liwat internet.
Pop-Up Jinis jendhela sing dibukak tanpa pangguna milih "Jendhela Anyar" saka program
ZIP Format file arsip sing ndhukung kompresi data sing ora ana rugi.
Cybercrime Cybercrime minangka kejahatan sing ditindakake dening komputer lan jaringan.
Hotspot Lokasi sing ngidini pangguna nyambung menyang jaringan utawa Internet karo adaptor nirkabel.
Mhz Megahertz. Iki nggambarake kacepetan peralatan komputer.
Social Networking Jaringan sosial yaiku situs web sing nggabungake wong kanggo ngobrol, nuduhake ide lan kapentingan, utawa nggawe kanca anyar.
Javascript Basa pemrograman sing dirancang dening Sun Microsystems
Battery Bagean komputer sing nyimpen listrik lan menehi tenaga.
Undo Pandhuan ing program komputer. Iki mbusak pangowahan pungkasan sing wis ditindakake ing dokumen kasebut ing negara sing luwih tuwa
Copyright Hak cipta minangka cara sah kanggo nglindhungi karya penulis.
Script Dhaptar printah sing ditindakake dening program utawa mesin skrip tartamtu
Frame Bingkai minangka unit transmisi data digital ing jaringan komputer lan telekomunikasi
Operating System (Os) Piranti lunak dhasar sing ngatur komputer
Page Sawijining kaca minangka blok memori kontroversi sing dawa-dawa, diterangake siji entri ing meja kaca.
Scan Kanggo nyelehake foto lan dokumen ing komputer nggunakake scanner.
Spam Email sing ora dikepengini
Website Koleksi kaca web
Modem Piranti sing digunakake kanggo nyambungake komputer kanthi baris telpon
Key Word Tembung penting sing digunakake ing indeksasi utawa katalog
Settings Yen sampeyan pengin ngganti soko ing komputer, sampeyan kudu pindhah menyang setelan.
Operating System Piranti lunak sing ngontrol pelaksanaan program komputer lan bisa uga nyedhiyakake macem-macem layanan
Terabyte Scan minangka istilah sing mratelakake proses nggawe digitalisasi gambar, saéngga disimpen utawa diowahi komputer.
Development Iki nuduhake sekumpulan kegiatan ilmu komputer sing dikhususake kanggo proses nggawe, ngrancang, nggunakake lan ndhukung piranti lunak.
Blog (Web Blog) Iki nuduhake dhaptar entri jurnal sing dikirim ing kaca Web.
Template Model utawa standar kanggo mbandhingake
Analog Nduwe output sing pas karo input kasebut
Error Message Yen sampeyan mencet tombol salah, kadang komputer bakal ngirim pesen kesalahan.
Boot Ing komputasi, booting minangka proses miwiti komputer.
Webcam Kamera video sing digunakake kanggo nyebarake streaming utawa isih video nggunakake internet.
HTML Iku basa komputer sing ditulis kaca web.
Hardware Bagean fisik komputer lan kabeh piranti sing gegandhengan.
Process Rujuk menyang pandhuan saiki sing diproses dening prosesor komputer
Scroll Gulung nggunakake tampilan data baris berturut-turut ing layar tampilan.
Resolution Jumlah titik utawa piksel saben inci utawa sentimeter sing digunakake kanggo nggawe gambar layar
Hard Disk Disk utama ing komputer sing digunakake kanggo nyimpen program lan informasi.
Shell Antarmuka pangguna kanggo akses menyang layanan sistem operasi.
Folder Folder minangka ruang panyimpenan sing akeh file bisa diselehake menyang kelompok lan ngatur komputer.
Mouse Pad Papan layar minangka permukaan kanggo nglebokake lan mindhah mouse komputer.
Usb Stick Alat cilik sing bisa digunakake kanggo nyimpen dokumen sampeyan.
Encrypt Enkripsi data nerjemahake data menyang bentuk liyane, utawa kode, saéngga mung wong sing duwe akses menyang kunci rahasia utawa tembung sandhi sing bisa maca.
Database Badan informasi sing teratur diatur
PC Card Ing komputasi, PC Card minangka konfigurasi antarmuka peripheral komunikasi komputer sing dirancang, dirancang kanggo komputer laptop.
Driver Supir minangka komponen piranti lunak sing ngidini sistem operasi lan piranti kasebut saling komunikasi.
Teminal Piranti hardware elektronik utawa elektromekanika
Upload Uploading tegese data dikirim saka komputer menyang Internet.
Software Piranti lunak minangka program sing mbisakake komputer nindakake tugas tartamtu.
Key Tombol minangka salah sawijining tombol keyboard
Resolution Nuduhake ketajaman lan kajelasan gambar
Kindle E-Kindle minangka e-maca portebel sing dikembangake dening Amazon
Username Jeneng sing unik ngenali wong ing sistem komputer
OCR OCR ngidini PC maca gambar sing mentas banjur diowahi dadi huruf nyata.
Unplug Medhot sambungan komputer saka sumber listrik.
English to English Computer Words
English to Chinese Computer Words
English to Hindi Computer Words
English to Bengali Computer Words
English to Arabic Computer Words
English to Spanish Computer Words
English to French Computer Words
English
1.132 billion Speakers
Chinese
1.117 billion Speakers
Hindi
615 million Speakers
Bengali
265 million Speakers