English to Sundanese Computer Words | Kosairan Komputer

Computers are a very important device at the present time, so the interest in it is increasing day by day all over the world. Almost everyone in this world feels comfortable in their own language or mother tongue. Keeping in mind this interest of the people, we have translated almost all the words related to computer in your mother tongue with simple meanings. so that it is easy for the Sundanese speaking people to understand. Here on this page the most important computer related words are presented in English to Sundanese language.

Computer WordsMeaning in Sundanese Language
InterfaceAntarmuka mangrupikeun wates anu dibagi dua atanapi langkung komponén anu misah tina inpormasi sistem komputer.
MalwareMalware mangrupikeun program komputer anu dirancang pikeun nyusup sareng ngaruksak komputer tanpa aya ijin pangguna
BloggerBlogger mangrupikeun jalma anu nyerat eusi dina weblog.
Caps LockCaps Lock mangrupikeun tombol dina keyboard komputer anu nyababkeun sadaya hurup anu nganggo basa Latin sareng Cyrillic dikaluarkeun dina hurup modal.
UtilityProgram leutik anu nyadiakeun tambahan pikeun kamampuan anu disayogikeun ku sistem operasi
GigabyteUnit inpormasi sami sareng 1000 megabytes
HackingPeretak mangrupikeun istilah-istilah pikeun sagala jinis nyalahgunakeun komputer pikeun ngarobih kaamanan sistem komputasi sanés pikeun maok data.
ByteRuntuyan 8 bit binér anu sacara digital ngagambarkeun karakter tunggal ka komputer.
EbookeBook pondok pikeun "buku éléktronik." Ieu mangrupikeun publikasi digital anu tiasa dibaca dina komputer, e-reader, atanapi alat éléktronik anu sanés.
Double ClickDobel dua kali nyaéta tindakan mencét tombol mouse mouse dua kali gancang tanpa ngagerakkeun beurit.
Wi-FiWi-Fi hartos anjeun tiasa aksés atanapi nyambung ka jaringan nganggo gelombang radio, tanpa kedah nganggo kabel.
Rootakar ngarujuk kana diréktori tingkat luhur pikeun sistem file.
VersionNomer vérsi nyaéta sekuen unik tina nomer anu netepkeun kaayaan pamekaran komputer
External StorageAlat panyimpen data anu sanés mangrupikeun mémori utama hiji komputer
Filename ExtensionÉnergi filename mangrupikeun pengenal anu ditingali ku ahiran tina nami file komputer.
TFTJinis layar kualitas luhur pikeun komputer notebook
MP3Format file nu dikomprés anu populér pikeun undeuran musik digital.
IconDina komputasi, ikon mangrupikeun pikogram atanapi ideogram anu ditingalikeun dina layar komputer supados ngabantosan pangguna pikeun napigasi sistem komputer.
World Wide WebWéb mangrupikeun sistem panyambungan halaman wéb umum anu tiasa diaksés ku Internét.
Log InNunjukkeun kana prosés aksés sistem komputer anu aman atanapi website.
Word ProcessorAplikasi anu nyayogikeun pangguna alat anu diperyogikeun pikeun nulis sareng ngédit sareng pormat téks sareng ngirim ka panyitak
MacintoshMacintosh mangrupikeun garis komputer komputer laptop sareng laptop anu dikembangkeun ku Apple.
ProgramHiji urutan paréntah anu komputer tiasa ngaéksekusi
ByteA urutan data diolah salaku unit inpormasi tunggal
TouchscreenPintonan anu ogé dianggo salaku alat input anu tiasa dianggo nganggo alat panci atanapi ramo anu khusus.
PixelBagian gambar diskrit pangleutikna dina layar
DebugNuju milarian sareng ngabenerkeun kasalahan dina kode program komputer
PlatformKombinasi komputer sareng sistem operasi
JavaJava mangrupikeun basa pemrograman tingkat luhur anu dikembangkeun ku Sun Microsystems.
Information TechnologyStudi atanapi ngagunakeun sistem (komputer sareng telekomunikasi) pikeun nyimpen, nyandak, sareng ngirim inpormasi.
IntegerInteger mangrupikeun datum tina jinis data integral, jinis data anu ngagambarkeun sababaraha rentang matematik
Social NetworkHalaman wéb sapertos Facebook atanapi Twitter dimana anjeun tiasa nyambung sareng babaturan sareng ngabagikeun inpormasi.
Notebook ComputerKomputer pribadi anu paling ringan
CapacityJumlah inpormasi anu tiasa disimpen dina disk drive
KernelKernel mangrupikeun program komputer di inti dina sistem operasi komputer kalayan kadali lengkep dina sadaya sistem.
OutputData anu dihasilkeun ku komputer disebut salaku kaluaran.
Search EngineProgram komputer anu nyandak dokumen atanapi file atanapi data tina pangkalan data
SubsystemSistem anu mangrupikeun bagian tina sababaraha sistem anu langkung ageung
TableSusunan data dina barisan sareng kolom, atanapi kamungkinan dina struktur anu langkung rumit.
Ip AddressLabél angka anu ditugaskeun ka unggal alat anu nyambung ka jaringan komputer anu nganggo Internet Protocol pikeun komunikasi.
ClientSakur komputer anu digantelkeun kana jaringan komputer
ArrayPintonan anu hadé atawa rentang jinis tinangtu
InboxKoropak mangrupikeun gudang dina aplikasi e-mail anu nampi pesen-pesen anu lebet.
Input DeviceAlat Input mangrupikeun sapotong alat anu dianggo pikeun nyayogikeun data sareng sinyal kontrol kana sistem ngolah inpormasi
WindowJandéla nyaéta unsur kontrol grafis.
CookieGaris pondok tina téks situs wéb dina hard drive komputer anjeun nalika ngaksés situs wéb
ISPPerusahaan anu nyayogikeun individu sareng perusahaan sanés aksés ka Internét
Privacy RightsHakna dijagi tina pencerobohan anu teu dihaja atanapi anu teu dihoyongkeun.
SpywarePerangkat lunak komputer anu nampi inpormasi tina komputer pangguna tanpa ijin pangguna
VirusProgram anu leutik sareng anu henteu sah anu tiasa ngaruksak komputer
CursorCursor mangrupikeun indikator anu dianggo pikeun nunjukkeun ayeuna pikeun interaksi pangguna dina monitor komputer
MemoryAlat panyimpen éléktronik
ServerKomputer anu nyayogikeun stasion klien kalayan aksés kana file sareng panyitak sakumaha sumber anu dibagikeun ka jaringan komputer
Home RowBaris bumi ngarujuk kana sakaligus tina tombol dina kibor anu mana di ramo sanés salah ngetik
DiskA disk mangrupikeun buleud anu atos atanapi ngagulung, datar, sareng magnet magnét anu gaduh inpormasi anu dibaca sareng ditulis
MicrophoneBagéan tina komputer anu anjeun nyarios nalika hoyong ngarekam hal atanapi ngobrol ku réréncangan.
MemoryHiji mémori kanggo nyimpen inpormasi kanggo samentawis komputer ayeuna dianggo.
Switch OnNgaktipkeun komputer sawaktos Anjeun hoyong nganggo.
SoftwareThe programms & inpormasi operasi anu sanésna dianggo ku komputer
ProgramParangkat lunak anu tiasa dilaksanakan dina komputer.
UserJalma anu nganggo jasa komputer atanapi jaringan
MegabyteKurang leuwih 1.000.000 bait.
LaptopKomputer anu gampang dibabawa & cocog pikeun dilarapkeun bari iinditan.
FAQDaptar jawaban pikeun patarosan umum ngeunaan produk atanapi jasa khusus
SurfPikeun milarian inpormasi dina Internét
BlogJurnal online dimana jalma masangkeun perkawis pangalamanana
PrinterAlat anu kaluaran anu ngahasilkeun salinan teuas tina komputer
Text EditorJinis program komputer anu ngédit téks polos.
User InterfaceAntarbeungeut pangguna (UI) mangrupikeun tempat dimana jalma sareng mesin berinteraksi.
Clip BoardÉta mangrupikeun panyangga sababaraha sistem operasi nyayogikeun kanggo neundeun jangka pondok sareng transfer di jero sareng antara program aplikasi
LogicAspék desain komputer ngeunaan operasi dasar sareng struktur dimana sadaya sistem komputer diwangun.
NetworkSistem komponén éléktronik atanapi sirkuit anu saling nyambung
Real-TimeKomputer anu tiasa ngolah data atanapi inpormasi ampir langsung
WorkstationKomputer khusus anu dirancang pikeun aplikasi téknis atanapi ilmiah.
Trojan HorseJinis kode jahat atanapi parangkat lunak anu Sigana sah tapi tiasa ngontrol komputer anjeun
OptionDipaké pikeun ngadamel karakter khusus sareng janten modifier kanggo kode paréntah anu sanés
ToolbarUnsur kontrol grafis anu aya dina tombol, layar, ménu, atanapi elemen input atanapi output anu sanésna.
SnapshotKaayaan sistem dina hiji waktos khusus dina waktos.
Anti Virus SoftwareProgram anu mendakan sareng ngaluarkeun virus tina komputer
Zoom In And Zoom OutPikeun museurkeun lensa zum supados nampi gambar anu langkung alit, atanapi pandangan anu langkung tebih
SimulationNgawakilan dunya nyata ku program komputer
CaptchaCAPTCHA mangrupikeun jenis tantangan-réspon tés anu dianggo dina ngitung pikeun ngabedakeun pangguna atanapi henteu.
LoginNunjukkeun kana prosés aksés sistem komputer anu aman atanapi website.
RestoreHiji fitur dina Microsoft Windows anu ngamungkinkeun pamaké pikeun ngabalikeun nagara komputerna
SupercomputerKomputer anu ngalaksanakeun atanapi caket operasional tingkat ayeuna pikeun komputer
KeywordDina pamrograman, kecap konci anu mangrupikeun kecap anu ditangtayungan ku hiji program kusabab kecap na ngagaduhan makna anu khusus.
AlignmentNyaluyukeun bagian-bagian tina hubungan anu saling hubungan
ChargerAlat anu dipasang ka toko AC sareng ngirim tegangan DC ka batré anu tiasa dicas deui.
PalmtopKomputer anu cekap cukup calik dina lontar leungeun
FlowchartAlur gambar mangrupikeun diagram anu ngagambarkeun hiji prosés atanapi operasi
PDASingkatan tina "asistén digital pribadi"
ScannerAlat pikeun ngarobah dokumén kertas kana dokumen éléktronik anu tiasa dianggo ku komputer
PodcastBerkas audio digital anu disayogikeun dina Internét pikeun diunduh kana komputer atanapi alat mobile
CompressKomprési nyaéta metoda anu dianggo pikeun ngajantenkeun file anu langkung alit ku ngirangan jumlah bit
TouchLayar sentuh mangrupikeun layar pidéo anu ogé mangrupikeun alat input
IterationIteration nyaéta ulangan hiji fungsi atanapi prosés dina program komputer.
DeleteHapus nyaéta istilah komputer pikeun ngahapus atanapi ngahapus
FolderBabagian tina hard disk komputer dimana anjeun tiasa nempatkeun file
SharewareParangkat lunak anu sayogi gratis sareng sering disebarkeun sacara informal pikeun meunteun,
Cd RomA disk pikeun nyimpen inpormasi komputer.
FirewallA disk pikeun nyimpen inpormasi komputer.
SaveSistem kaamanan anu nyegah aksés kana komputer atanapi jaringan
Virtual MemoryPikeun nyalin dokumen, catetan atanapi gambar anu digarap pikeun médium
Serial PortNunjukkeun kana perkakas anu pakép komputer anjeun pikeun muka sistem operasi sareng ngajalankeun program.
SpamKantong dina tonggong PC pikeun nyambungkeun périferal
NotebookEmail "sampah" anu henteu dipikahoyong sareng henteu diintegrasikeun ka newsgroup atanapi blog.
FinderKomputer notebook, komputer laptop, komputer tilep, komputer portabel.
SpreadsheetFinder nyaéta antarbeungeut desktop komputer Macintosh
JoystickDokumén anu nyimpen data dina grid jajar horisontal sareng kolom nangtung.
DashboardRékstor nyaéta alat kontrol kursor anu digunakeun dina kaulinan komputer sareng téknologi pitulung
FirmwareDashboard mangrupikeun jinis panganteur pangguna anu masihan informasi ka pangguna
Usb Flash DriveDina komputasi, firmware mangrupikeun kelas khusus tina komputer parangkat lunak anu nyayogikeun tingkat low pikeun hardware khusus alat.
EmoticonAlat leutik, éksternal pikeun nyimpen data, éta nyambungkeun kana USB soket.
DecompressÉksprési raray diwakilan ku sekuen karakter
HackerDecompress ngarujuk kana ngembangkeun file komprési deui kana bentuk aslina
KilobytePeretas nyaéta individu anu ngagunakeun komputer, jaringan atanapi kaahlian anu sanés pikeun nungkulan masalah téknis
BandwidthKurang leuwih 1.000 bait.
Menu BarRentang frekuensi dina hiji band anu dipasihan, khususna anu dianggo pikeun ngirimkeun sinyal.
Bulletin Board SystemJalur horisontal anu ngandung daptar ménu anu sayogi pikeun sababaraha program.
Scroll BarSistem papan buletin atanapi BBS mangrupikeun software anu ngajalankeun server komputer anu ngamungkinkeun para pangguna nyambung ka sistem nganggo program terminal.
ProgrammerBar nangtung atawa horisontal umumna ayana di sisi katuhu atanapi ka handap jandela anu ngamungkinkeun anjeun mindahkeun jandéla tampilan.
VirtualJalma anu nyerat program komputer.
BootDina komputasi, virtual mangrupikeun versi digital sacara digital tina hal anu nyata.
MouseDina komputasi, booting mangrupikeun prosés ngamimitian komputer
RebootTetikus komputer mangrupikeun alat anu ditunjuk ku leungeun anu ngadeteksi gerak dua diménsi relatif di hiji permukaan
MirrorDina komputasi, rebooting mangrupikeun prosés diantarana sistem komputer anu ngajalankeun.
Plug-InEunteung mangrupikeun pangladén anu nyayogikeun data lengkep tina server anu sanés.
FeedbackParangkat lunak komputer anu nambihan fungsi énggal kanggo program host anu sanés ngarobih program host anu sanés
NodeProses dimana kaluaran sistem dipulangkeun kana input
BooleanTempat simpul mangrupikeun unit dasar struktur data, sapertos daptar anu ngahubungkeun atanapi struktur data tangkal
ImportVariabel binér anu tiasa ngagaduhan dua nilai anu tiasa, 0 (palsu) atanapi 1 (leres).
KeyboardMindahkeun data kana databés atanapi dokumen
PlagiarismDewan anu dijantenkeun tina konci anu, nganggo mouse, janten alat input utama pikeun komputer.
BugPlagiarism mangrupikeun polah nyalin pagawéan batur sanés sareng nyebarkeun éta salaku awak anjeun.
AppKasalahan (leutik) atanapi lepat dina program
SmartphoneHiji aplikasi mangrupikeun salah sahiji jinis software anu ngamungkinkeun anjeun ngalaksanakeun tugas khusus
Cd-RomTelepon sélulér anu gaduh fungsi canggih langkung saluareun mung tiasa nelepon telepon sareng ngirim pesen téks (SMS).
Personal ComputerCD-ROM nangtung pikeun Memori Disc Compact Only Memory. Éta fungsi minangka cakram kompak anu nyimpen data komputer.
WebcamKomputer digital leutik dumasar kana hiji mikropokropis sareng dirancang pikeun dianggo ku hiji jalmi
RouterKaméra digital dirancang pikeun nyandak poto digital sareng ngirimkeunana di internet
Scroll Up And DownKotak anu ngamungkinkeun komputer anjeun nyambung ka Internét.
Wires And CablesPikeun mindahkeun luhur sareng handap halaman, sapertos upami anjeun nuju ningalian halaman web.
CommandPotong logam ipis panjang anu nyambungkeun sababaraha bagian tina komputer.
DownloadDina komputasi, paréntah mangrupikeun arahan kana program komputer pikeun ngalakukeun tugas khusus.
BluetoothNgundeur mangrupikeun prosés meunang halaman wéb, gambar sareng file tina pangladén wéb.
CopyTeknologi nirkabel anu ngamungkinkeun komunikasi antara alat komputer.
SpeakersKalakuan duplikat téks, data, file, atanapi disk, ngahasilkeun dua atanapi langkung file atanapi segmen data anu sami
Graphical User InterfaceBagian komputer anu ngatur volume.
PathAntarbeungeut pamaké dumasar kana grafik henteu nganggo téks
Home PageBentuk umum nami file atanapi diréktori, nunjukkeun lokasi unik dina sistem file.
FiosTt ngajelaskeun panggunaan kabel serat optik pikeun ngirimkeun data via pulsa cahaya.
PostPikeun nyimpen gambar atanapi komentar dina blog atanapi jaringan sosial.
ProtocolHiji set aturan atanapi prosedur pikeun ngirimkeun data antara alat éléktronik
OfflineNalika komputer atanapi alat anu sanés henteu dihurungkeun atanapi dihubungkeun ka alat anu sanés, éta parantos nyebatkeun "offline
KeyboardKibor komputer mangrupikeun alat input anu dianggo pikeun nuliskeun karakter sareng fungsina kana sistem komputer ku cara mencet tombol, atanapi kenop.
OnlineNyambung atanapi siap pikeun ngirim atanapi nampi data nganggo jaringan komputer
PCPC mangrupikeun inisiisme kanggo "komputer pribadi". IBM Personal Computer ngagabungkeun sebutan dina nami modélna.
LinkHiji instruksi ngahubungkeun hiji bagian tina program anu sanés
BaudLaju pangiriman data pikeun modem
CodeSusunan simbolis data dina program komputer
TypefaceHiji set karakter anu sami sareng desain
FontFont mangrupikeun kombinasi antara tip sareng sifat-sifat sanésna, sapertos ukuran, pitch, sareng jarak
WikiWiki mangrupikeun halaman wéb anu ngamungkinkeun para pengguna nambihan sareng ngapdet eusi dina situs anu nganggo browser wéb sorangan.
ApplicationsProgram software anu dijalankeun dina komputer anjeun
ComputerAlat anu éléktronik pikeun nyimpen sareng ngolah data
NetbookB komputer leutik atanapi notebook gaya komputer anu khusus dirarancang pikeun surfing wéb.
GUIÉta ngarujuk kana grafik dina layar anu ngamungkinkeun para pengguna klik, sered sareng teundeun nganggo mouse
DataDitetepkeun salaku fakta atanapi inohong, atanapi inpormasi anu disimpen atanapi dianggo ku komputer.
PiracyPiracy software ditetepkeun salaku perangkat lunak anu nyalin hukum, anu ngalanggar hak cipta.
PasteParéntah anu ngamungkinkeun anjeun ngalebetkeun data tina clipboard kana aplikasi
MainframeMainframe nyaéta komputer anu kuat anu dianggo pikeun ngolah proyék lengkep.
JPGJinis file pikeun gambar sareng cara pikeun ngahémat gambar.
QueueDaptar padamelan anu ngantosan diolah
FreewareSoftware anu disayogikeun tanpa biaya
DocumentDokumén komputer mangrupikeun file anu didamel ku aplikasi software
Social NetworkingNganggo internét nyieun komunitas virtual ku ngabagi pesen, koméntar sareng inpormasi anu sanés.
FunctionFungsi mangrupikeun blok anu dikelompokeun, tiasa digunakeun deui kode anu dianggo pikeun ngalakukeun hiji-hiji hubungan anu berhubungan.
Wi FiSistem pikeun komunikasi tanpa kabel dina jaringan
HypertextHiperteks mangrupikeun téks anu ditampilkeun dina komputer atanapi alat anu sanés nganggo référénsi pikeun téks anu sanés pamaca tiasa diaksés.
Plug InParangkat lunak komputer anu nambihan fungsi énggal kanggo program host anu sanés tanpa ngarobih program host anu sanés.
PasswordKecap konci mangrupikeun tali karakter anu dianggo pikeun ngabuktoskeun kaaslianana pangguna dina sistem komputer.
Flash DriveFlash Drive mangrupikeun jinis USB drive portabel anu nyimpen sareng mindahkeun data.
NETNET mangrupikeun strategi jasa wéb Microsoft pikeun nyambungkeun inpormasi, jalma, sistem, sareng alat ngalangkungan parangkat lunak.
SecurityPerlindungan sistem komputer sareng inpormasi tina karusakan, maling, sareng pamakean anu henteu sah
ExportMindahkeun kaluar tina database atanapi dokumen
BufferHiji bagian tina RAM anu dianggo pikeun neundeun data samentawis
Junk MailSurélék Junk nyaéta surat éléktronik komérsial anu teu diminta
URLNgaran domain mangrupikeun bagian tina URL, nyaéta (Uniform Resource Locator.)
MouseTetikus komputer mangrupikeun alat anu ditunjuk ku leungeun anu ngadeteksi gerak dua diménsi relatif di hiji permukaan.
Run Out Of SpaceMaksadna yén program aplikasi, sareng sistem operasi teu aya deui anu tiasa disimpen deui.
Output DeviceAlat anu kaluaran mangrupikeun alat parangkat perkakas anu dianggo pikeun ngirim data tina komputer ka alat atanapi pangguna anu sanés.
Cloud ComputingKasadiaan Permintaan sumber sistem komputer, utamina gudang data sareng kakuatan komputasi, tanpa langsung diurus manajemén.
BrowserJaringan wéb mangrupikeun aplikasi software pikeun ngaksés inpormasi dina World Wide Web.
BinaryKodeu binér ngagambarkeun téks, paréntah prosésor komputer, atanapi data sanés anu nganggo sistem dua simbol.
FileHiji set rékaman anu aya
ScreenshotPotret layar mangrupikeun gambar desktop komputer anu tiasa disimpen salaku file grafik.
Qwerty KeyboardKibor mesin tik standar
DVDDVD mangrupikeun jinis média optik anu dianggo pikeun nyimpen data digital.
WindowsKumpulan program anu dikenal minangka sistem operasi (OS) anu ngatur PC (komputer pribadi)
Log OutKaluar tina komputer
GPSGPS mangrupikeun sistem navigasi radio anu ngamungkinkeun para pangguna darat, laut, sareng hawa udara kanggo nangtukeun lokasina pasti.
XMLDipaké pikeun ngajelaskeun data.
HyperlinkTautan tina file hypertext ka lokasi atanapi file anu sanés
DirectoryDaptar daptar file komputer anu disimpen dina mémori
RuntimeNalika program ngajalankeun atanapi diakuéksekusi
GraphicsGrafik mangrupikeun gambar atanapi visual kana hiji barang
Web HostA host wéb, atanapi panyayogikeun jasa web wéb, mangrupikeun bisnis anu nyayogikeun téknologi sareng jasa anu dipikabutuh pikeun website atanapi halaman wéb anu tiasa ditingali dina Internét.
BitSakedik mangrupikeun potongan pangleutikna anu dianggo komputer.
PhishingPhishing mangrupikeun serangan cyber anu ngagunakeun email anu disamarisasi salaku senjata.
WirelessDipaké pikeun ngajelaskeun jaringan komputer mana waé teu aya sambungan kabel fisik antara pangirim sareng panarima
MotherboardMotherboard ngagaduhan salaku platform tunggal pikeun nyambungkeun sakumna bagian tina komputer babarengan
ApplicationHiji program mandiri atanapi program parangkat lunak
CacheMemori RAM anu diketepkeun minangka panyimpanan panyangga khusus
EnterTombol ngetik nyaéta konci keyboard anu dipencét pikeun méré sinyal ka komputer pikeun masukan garis data atanapi paréntah anu nembé diketik.
WebmasterWéb wéb nyaéta jalma anu ngajaga ngajaga situs wéb.
DataData komputer mangrupikeun inpormasi anu diolah atanapi disimpen ku komputer.
DesktopAntarbeungeut pangguna primér komputer dimana pangguna tiasa ngakses program, file sareng folder.
UnixHiji sistem operasi komputer anu multi-tasking anu kuat, OS (OS) anu kuat.
RAM(RAM) mangrupikeun mémori utami anu dianggo nalika PC damel, samentawis éta samentawis.
Web PageKaca di Internét anu nunjukkeun inpormasi.
CacheKumpulan barang tina jinis anu sami anu disimpen dina tempat disumputkeun
TabletTéknologi leutik, portabel anu ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun hal dasar.
BitUnit ukur informasi
FileCatetan komputer anu khusus. Éta tiasa ngandung data sapertos téks atanapi program
DomainNgaran domain dianggo dina URL pikeun ngidentipikasi halaman Wéb khusus.
DragNalika anjeun hoyong mindahkeun hiji hal tina hiji bagian kana layar anu sanés, anjeun kedah séréd.
LurkingIstilah anu dianggo pikeun ngajelaskeun hiji jalma anu maca pesen online dina forum diskusi
SpreadsheetÉléktrét nyaéta aplikasi komputer pikeun nganalisis organisasi sareng neundeun data dina bentuk tabular.
PeripheralAlat éléktronik anu disambungkeun ku kabel ka komputer
WebsiteKomputer anu nyambung ka internét anu ngajaga sababaraha halaman wéb di World Wide Web
TrashPanyimpen samentawis kanggo file anu parantos dihapus dina pangatur file ku pangguna
PeripheralPériferal komputer mangrupikeun alat éksternal anu masihan input sareng kaluaran pikeun komputer.
HardwareHardware komputer mangrupikeun bagian fisik komputer, sapertos kasus, monitor, beurit jsb.
CyberspaceJaringan jaringan saderhana dunya
StreamingStreaming hartosna ngadangukeun musik atanapi ningali video dina 'real time', tinimbang undeuran file kana komputer sareng ningali éta engké.
DesktopWewengkon layar dina antar muka anu grafis ngalawan ikon sareng jandela anu muncul
ComputerAlat éléktronik anu tiasa diprogram pikeun nyimpen sareng ngolah data.
VirusVirus komputer mangrupikeun mangrupikeun program komputer anu, nalika dieksekusi, nyalin diri ku modifikasi program komputer anu sanés sareng ngalebetkeun kode sorangan.
Hard DriveHard disk drive (HDD) mangrupikeun parangkat panyimpen data elektro-mékanis anu ngagunakeun médium magnét pikeun nyimpen sareng nyandak data digital.
MegabyteHiji unit inpormasi sami sareng 1000 kilobyte
BusBeus mangrupikeun subsistem anu dianggo pikeun nyambungkeun komponén komputer sareng nransfer data antawisna
USBPikeun ngarujuk kana jinis komputer anu paling umum dipaké pikeun nyambungkeun alat periferal ka komputer.
StoragePanyimpen nyaéta prosés dimana data digital disimpen dina alat panyimpen data ku téknologi komputasi.
ClickHiji klik mangrupikeun tindakan mencet tombol mouse mouse sakali tanpa mindahkeun beurit.
DynamicDina terminologi komputer, dinamis biasana hartos tiasa polah sareng / atanapi robih, bari statis hartosna dibereskeun.
ScreenBagéan komputer dimana gambar sareng gambar muncul.
GigabyteKurang leuwih 1.000.000.000 bait.
Programming LanguageHiji basa anu dirancang pikeun komputer program
Dot MatrixMatrix titik nyaéta matrix 2D titik anu tiasa ngagambarkeun gambar, simbol, atanapi karakter
Graphics CardAlat di jero komputer anu nyiptakeun gambar dina layar
BookmarkTéténgger nyaéta jalan potong kompas anu disimpen kana panyungsi anjeun kana halaman wéb husus
Operating SystemSoftware anu berkomunikasi sareng parangkat keras sareng ngamungkinkeun program séjén ngaji.
WebSistem pangladén Internét anu ngadukung dokumén anu formatna khusus.
SyntaxNgarujuk kana ejahan sareng grammar tina hiji basa pamrograman
Comment OnPikeun nulis balesan kana hal anu anjeun tingali dina blog atanapi jaringan sosial.
CPUÉta mangrupikeun bagian utama komputer anu ngatur sadaya bagéan sanésna
TagIstilah umum pikeun descriptor unsur basa
EmailPesen surat anu dikirim tina hiji komputer ka komputer anu sanés.
Parallel PortA stop kontak dina tonggong komputer pikeun nyambungkeun alat éksternal
BrowserBrowser mangrupikeun program sapertos Firefox atanapi Internet Explorer ..
BugKutu ngarujuk kana salah dina program komputer atanapi sistem hardware.
ApplicationDina artos anu paling dasar, unggal program anu anjeun anggo dina komputer mangrupikeun potongan software.
Laser PrinterCetak laser nyaéta panyitak anu nganggo balok atanapi lampu anu fokus pikeun nransfer téks sareng gambar kana kertas.
Clip ArtKlip seni nyaéta kumpulan gambar atanapi gambar anu tiasa diimpor kana dokumén atanapi program anu sanés.
PixelÉta ngarujuk kana titik-titik leutik anu ngawangun gambar dina tampilan komputer.
Flash MemoryJinis mémori komputer anu tiasa dihapus sareng diprogram sacara éléktronik.
IntranetIntranet mangrupikeun jaringan komputer dimana ngabagi inpormasi.
LinuxSistem operasi sumber anu kabuka anu kakuatanana dunya ti komputer pribadi ka server kana alat-alat sélulér sareng saluareun.
QwertyDesain keyboard pikeun hurup Latin-script
DigitizeFormat anu tiasa dibaca atanapi diolah ku komputer
IpadKomputer tablet anu dilakukeun ku Apple.
DOCÉnergi file kanggo Dokumén Microsoft Word.
BroadbandIeu nujul kana transmisi data-laju tinggi dimana kabel tunggal tiasa nyandak sajumlah data sakaligus.
DNSA DNS (Domain Name Service) sapertos buku buku telepon pikeun alamat Internét.
EncryptionAktivitas ngarobih data atanapi inpormasi kana kode
TypeKanggo ngalebetkeun inpormasi liwat keyboard.
MonitorAlat anu nyandak sinyal sareng nunjukkeun éta
SymbolTanda arbitrase kalayan arti konvensional
KB, MB, GBKilobytes, megabytes, gigabytes. Umumna Digunakeun pikeun ngukur mémori sareng neundeun komputer.
ExabyteExabyte mangrupikeun sababaraha unit bait pikeun inpormasi digital.
FieldKumpulan karakter anu diwangun ku hiji unit inpormasi
BackupSalin file atanapi diréktori dina alat panyimpen anu kapisah
DotTitik mangrupakeun piksel tunggal dina tampilan matriks
Computer ProgramProgram komputer mangrupikeun kumpulan paréntah anu bisa dibales ku komputer pikeun ngalaksanakeun tugas khusus
ConfigureSetel kanggo tujuan anu tinangtu
IconGambar leutik atanapi gambar dina layar komputer anu mangrupikeun simbol pikeun polder, program jsb
CellSakur kompartemen leutik
Mac (Macintosh)Nunjukkeun kana sistem operasi khusus dina garis komputer sapertos dikembangkeun ku Apple Corporation.
Shift KeyKunci modifier dina keyboard, dipaké pikeun ngetik hurup kapital sareng aksara "luhur" séjén.
JustifyLeresna hartosna align téks merata diantara margin kénca sareng katuhu.
ROMMemori anu henteu tiasa dirobih ku program atanapi pangguna
MediaNunjukkeun kana sababaraha pilihan pilihan neundeun data.
AlgorithmAlgoritma mangrupikeun sakumpulan paréntah anu dirancang pikeun ngalakukeun tugas khusus.
DOSDOS (Sistem Operasi Disk) mangrupikeun sistem operasi paréntah téks basajan
WormJinis parangkat lunak jahat anu nyebarkeun salinan sorangan tina komputer ka komputer
Smart PhoneSmartphone mangrupikeun telepon sélulér anu nyertakeun fungsionalitas canggih langkung ti nelepon telepon sareng ngirim pesen téks.
WidgetUnsur antarmuka pangguna grafis (GUI) anu ningalikeun inpormasi atanapi masihan cara anu khusus
ModemModem mangrupikeun parangkat perkakas anu ngarobah data kana format anu cocog pikeun médiaran pangiriman
Floppy DriveAlat anu dianggo kanggo ngajalankeun disk cacik
PDFPDF nangtung pikeun "format dokumén portabel". Intina, pormat dianggo nalika anjeun kedah nyimpen file anu teu tiasa dirobih
FAQDaptar patarosan anu sering ditaros (perkawis topik anu dipasihkeun) sareng jawabanna
PortalNuju ka situs Wéb atanapi jasa anu nawiskeun sumberdaya sareng jasa anu lega
MultimediaSistem komputer anu tiasa nyiptakeun, ngimpor, ngahijikeun, nyimpen, nyandak, ngédit, sareng ngahapus
CompileCompiler mangrupikeun program komputer anu narjamahkeun kode komputer anu ditulis dina hiji basa pamrograman kana basa anu sanés
WebinarSeminar anu dilakukeun ngalangkungan internet.
Pop-UpJinis jandela nu muka tanpa pangguna milih "Jandéla Anyar" tina program na
ZIPFormat file arsip anu ngadukung komprési data anu henteu rugi.
CybercrimeCybercrime mangrupikeun kajahatan anu ngalaksanakeun ku komputer sareng jaringan.
HotspotLokasi anu ngamungkinkeun pamaké pikeun nyambung ka jaringan atanapi Internét nganggo adaptor nirkabelna.
MhzMegahertz. Ieu ngagambarkeun kacepetan alat komputer.
Social NetworkingJaringan sosial mangrupikeun situs wéb anu ngamajukeun jalma pikeun ngobrol, ngabagi ideu sareng kapentingan, atanapi janten babaturan anyar.
JavascriptBasa program anu dirancang ku Sun Microsystems
BatteryBagian tina komputer anu nyimpen listrik sareng masihan kakuatan.
UndoParéntah dina seueur program komputer. Éta ngaleungitkeun parobihan anu terakhir dilakukeun pikeun dokumén ngaburukeun kana kaayaan anu lewih
CopyrightCopyright mangrupikeun hartos anu légal pikeun ngajagi karya pangarang.
ScriptDaptar paréntah anu dieksekusi ku program tangtu atanapi mesin skrip
FramePigura mangrupikeun unit transmisi data digital dina jaringan komputer sareng telekomunikasi
Operating System (Os)Parangkat lunak dasar anu ngatur komputer
PageKaca mangrupikeun blok écés panjang panjang tina memori maya, dijelaskeun ku hiji éntri dina méja halaman.
ScanPikeun nempatkeun poto sareng dokumen dina komputer nganggo alat panyeken.
SpamEmail anu teu dihoyongkeun
WebsiteKoléksi halaman wéb
ModemAlat anu dianggo pikeun nyambungkeun komputer nganggo garis telepon
Key WordKecap anu penting dianggo dina indexing atanapi katalog
SettingsNalika anjeun hoyong ngarobih hiji hal dina komputer, anjeun kedah angkat ka setélan.
Operating SystemParangkat lunak anu ngadalikeun pelaksanaan program komputer sareng tiasa nyayogikeun rupa-rupa jasa
TerabyteScan mangrupikeun istilah anu ngajelaskeun prosés ngadigitalkeun gambar, ngamungkinkeun disimpen atanapi dirobih ku komputer.
DevelopmentÉta ngarujuk kana sakumpulan kagiatan élmu komputer khusus pikeun prosés nyiptakeun, ngararancang, ngadamel sareng ngadukung parangkat lunak.
Blog (Web Blog)Éta ngarujuk kana daptar éntri jurnal anu dipasang dina halaman Wéb.
TemplateModel atanapi standar kanggo ngabandingkeun ngabandingkeun
AnalogNgagaduhan kaluaran anu saimbang sareng asupan
Error MessageSawaktos Anjeun nyorong tombol anu salah, kadang komputer bakal ngintun pesen kasalahan.
BootDina komputasi, booting mangrupikeun prosés ngamimitian komputer.
WebcamKaméra pidéo anu dipaké pikeun nyebarkeun streaming atanapi masih pidéo nganggo internét.
HTMLIeu mangrupikeun bahasa komputer anu diserat halaman wéb.
HardwareBagian fisik komputer sareng sadaya alat anu aya hubunganana.
ProcessNunjukkeun kana parangkat paréntah anu ayeuna diolah ku prosesor komputer
ScrollGulung nganggo garis data tampilan berturut-turut dina layar tampilan.
ResolutionJumlah titik atanapi piksel per inci atanapi sentimeter anu dipaké pikeun nyieun gambar layar
Hard DiskDisk utama dina komputer anu dianggo pikeun nyimpen program sareng inpormasi.
ShellAntarbeungeut pangguna pikeun aksés kana jasa sistem jasa.
FolderFolder mangrupikeun tempat panyimpen anu seueur file tiasa disimpen kana grup sareng ngatur komputer.
Mouse PadA mousepad mangrupikeun tempat pikeun nempatkeun sareng mindahkeun mouse beurit.
Usb StickAlat leutik anjeun tiasa nganggo nyimpen dokumen anjeun.
EncryptEnkripsi data narjamahkeun data kana bentuk anu sanés, atanapi kode, sahingga ngan ukur jalma anu aksés kana konci rusiah atanapi kecap konci anu tiasa maca.
DatabaseAwak anu mayunan inpormasi anu terkait
PC CardDina komputasi, PC Card mangrupikeun konfigurasi kanggo antarmuka komunikasi peripheral komputer, dirancang pikeun komputer laptop.
DriverSupir mangrupikeun komponén perangkat lunak anu ngamungkinkeun sistem operasi sareng alatna saling komunikasi.
TeminalAlat hardware éléktronik atanapi éléktrométika
UploadUnggah hartos data dikirim ti komputer anjeun ka Internet.
SoftwareParangkat lunak nyaéta program anu ngamungkinkeun komputer pikeun ngalakukeun tugas khusus.
KeyKonci nyaéta salah sahiji tombol keyboard
ResolutionNunjuk kana kasaimbangan sareng kajelasan hiji gambar
KindleE-pembaca nyaéta portopolio e-maca anu dikembangkeun ku Amazon
UsernameNgaran anu unik ngidentipikasi batur dina sistem komputer
OCROCR ngamungkinkeun PC maca gambar anu diimbas sareng ngarobih kana hurup anu saleresna.
UnplugNgaleupaskeun komputer anjeun tina sumber listrik.
English to English Computer Words
English to Chinese Computer Words
English to Hindi Computer Words
English to Bengali Computer Words
English to Arabic Computer Words
English to Spanish Computer Words
English to French Computer Words
English
1.132 billion Speakers
Chinese
1.117 billion Speakers
Hindi
615 million Speakers
Bengali
265 million Speakers